RYGGSÄCKSLIV..

torsdag 12 januari 2012

Bra jaktsäsong...hmm..mest i träningssyfte!

 Har varit urusel på att uppdatera mina bloggar:!
Men nu så ska jag summera i allafall lite av vad som hänt!
Ännu är ju inte rådjursjakten slut,,några veckor kvar för hundarna, att få jobba lite!
Men var har alla rådjur tagit vägen, och varför är dom så få??!!
Vi har ännu ingen varg på markena. men lo, hjort, älg och den förra hårda kalla vinter, har satt sina spår!
Nåväl, på en av markena, finns det smådungar, där rådjuren tycks klarat sig riktigt bra! Där har hundarna fått upp så gott som varje gång,,Och vi har fått skjuta för den lille taxametern, vilket har fått poletten att ramla ner, vad det handlar om.Han söker inte ut så långt, men det blir bättre och bättre! Den snart 5-åriga taxen, vet "var skåpet ska stå"!.
Skjutit flertalet rådjur, och även hare..Han söker ut bra, och är envis, ger sig inte...Han ställer tillomed älg, om så skulle vara! Kanske inte det bästa viltet att jaga för en liten tax, men svårt att få honom låta blii..Tur peil, och GPS finns, så man bara kan hämta in honom..visst, sur som en citron,,Bättre det än, en smäll i nyllet från en älgskank!
Kom på, har även skjutit hare för den lille..då hade han riktigt skoj en timma..Haren luras ju med sina avhopp, och sedan drar iväg som ett jetplan..och lille Jäger hängde på..Belöningen blev en död hare..Som det ska vara;)
Så här kan en jägare också se ut!!!...
Längtar till lördag, då vi ska jaga igen.(Bara skitvädret kunde försvinna) Detta jäkla regnande)...! Brukar alltid få se djur, inte alltid vi kommer åt dom, men räcker väl med att få titta och se..att få skjuta ett vilt är bara en bonus;)Våran lilla "jaktmaskin";) <3
Våran lite äldre "jaktmaskin;) <3

1 kommentar:

Lindsjö taxar sa...

Kul att du är tillbaka...Du har ju haft en bra säsong hittills vad jag förstår. Hos oss har det varit mycket jakt du får väl läsa om du orkar :-) Härlig jaktsäsong för oss med taxar utan snö. Ut i helgen skall vi som vanligt..